Hänen nimensä on Ihme

Gud gir den ydmyke nåde. Og da er det knusende likegyldig, skriv opp det og, da er det knusende likegyldig hva alle andre gjør. For det er jo så soleklart som det kan forblitt, at frelsen, det er en personlig sak mellom Gud og den enkelte. Det kommer ikke noe menneske innimellom der. Det er en direkte forbindelse mellom Gud og hver enkelt person. Det kan ikke komme med noen andre mennesker innimellom der. Jeg håper dere skjønner det. Jeg håper dere skjønner hva jeg sier.

Gud gir den ydmyke nåde. Ja hvem kan forstyrre det da? Hvem kan hindre det? Det er jo ved hans nåde det lykkes, nåde betyr hjelp altså. Vi har to ord for nåde, det ene er benådning, og det andre er nåde. Benådning – det er forsoning og syndenes forlatelse. Det er benådning. Og nåde – det er hjelp. Kraftig hjelp! Det er å få sant lys og sant liv og få seier og gå fra lys til lys og fra seier til seier og fra herlighet til herlighet. Det gjør man ifølge ydmykhetens lov.

Og så er det en annen dum tanke: gjennom en slags beskjedenhet, man kan tenke om seg selv at – jeg er jo en ekstra stor stakkar, det kan ikke bli så mye ut av meg. Det er 100% løgn. Det er like mye håp for de aller største, for den aller. største synderen på jorda. Det er ikke noe spørsmål om hva vi har vært. Det er spørsmål om hvor ydmyke vi er og blir, og hva vi derved blir. For det er derved vi blir noe i sannhet. Og det går på millimeteren og milligrammet.

Gud er gnistrende rettferdig. Ingen personanseelse. Det samme enten det er nyomvendte eller eldstebrødre eller hvem det er. Det er knusende likegyldig. Alle er like for loven. Finnes ikke antydning til personanseelse. Derfor kan det også hende at det har blitt forholdsvis svært bra med noen, men så går det på hodet til dem, og så kan de gå kaputt, helt kaputt. Og havner utenfor. Vi er på valg utallige ganger hver dag, hundrevis, tusenvis av ganger. Og alt sammen er utslag av ydmyket eller det motsatte.

Devotional

Kuuntele tai lue artikkeli “Hänen nimensä on ihme” ja kirjaa, miltä elämäsi tulee näyttämään lyhyen ajan kuluttua, jos se toimii elämässäsi, mitä Aslaksen kirjoittaa tässä.

You have to log in if you want to save your answer.